AEG wasmachine E21 foutmelding2017-10-27T17:49:11+00:00

AEG wasmachine storing E21 oplossen?

Vragen, tips of een reparatie verzoek? Wij helpen u graag!

Een E21 errorcode duidt op problemen met het afvoeren van het water.  

Uitgebreide betekenis van de AEG E21 foutcode

Het display van uw wasmachine toont de foutcode E21. Dit betekent dat er een probleem is opgetreden bij de waterafvoer. Vaak is dit het gevolg  Dit is vaak het gevolg van een verstopte afvoerbuis, afvoerslang of filter. Het is mogelijk dat u dit probleem zelf kunt oplossen.

De WitgoedReparatieCentrale komt de AEG E21 storing regelmatig tegen, ook bij nieuwere AEG wasmachines. Onze wasmachine servicemonteurs zijn zeer ervaren en kunnen deze storing altijd tegen een laag tarief repareren.

Vul uw gegevens in en plaats uw reparatie verzoek

Vul onderstaand formulier in. De partner(s) van Witgoed Reparatie Centrale
hebben deze gegevens nodig om contact met u te kunnen opnemen.

Zelf probleem oplossen AEG E21 wasmachine storing

De WitgoedReparatieCentrale komt de AEG E21 storing regelmatig tegen, ook bij nieuwere AEG wasmachines. Onze wasmachine monteurs zijn zeer ervaren en kunnen deze storing altijd tegen een laag tarief repareren.

Tip van de monteur: AEG E21 storing zelf verhelpen

  • Controleer het filter op verstoppingen door haar, pluizen, vuilresten of andere vreemde voorwerpen. ]Laat hiervoor altijd eerst uw wasmachine leeglopen. Maak het klepje aan de voorkant van uw wasmachine open. Zorg dat u een pan en een handdoek bij de hand heeft. Trek de afvoerslang naar buiten en laat het overtollige water uit de wasmachine lopen. Draai vervolgens de filter uit de wasmachine. Controleer nu goed op vuil of andere voorwerpen die de oorzaak kunnen zijn van de verstopping kunnen zijn.
  • Kijk daarna of zich geen voorwerpen ophopen in de afvoerbuis die zorgen voor verstopping. Doe hetzelfde voor de afvoerslang.
  • Verzeker uzelf dat de afvoerslang niet meer dan maximaal 20 cm diep in de afvoer hangt. De afvoerhoogte mag vanaf de vloer minimaal 30 cm en maximaal 80 cm zijn.

Is de E21 storing nog steeds niet verholpen?

In de meeste gevallen zou na het toepassen van bovenstaande stappen het wasmachine probleem verholpen moeten zijn. Is uw wasmachine nog steeds kapot? Of treedt het defect later weer op? Weet dan dat deze foutmelding hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van een andere storing in uw wasmachine. Dit kan ook het gevolg zijn van een:

  • defecte pomp
  • defecte drukschakelaar
  • defecte druksensor
  • defecte elektronica

Onze wasmachine reparatiedienst kan de oorzaak van de storing snel uitlezen en achterhalen. Ook kunnen onze monteurs dit snel voor u repareren en de onderdelen waar nodig voor u vervangen.

Maak alsnog een reparatie verzoek