AEG wasmachine C9 foutmelding2017-10-27T17:44:27+00:00

AEG wasmachine storing C9 oplossen?

Vragen, tips of een reparatie verzoek? Wij helpen u graag!

Een C9 errorcode kan duiden op versleten koolborstels, een defecte tachogenerator, een aandrijfmotor die defect is, of een overbelaste motor.

Uitgebreide betekenis van de AEG C9 foutcode

Een foutcode C9 duidt in 95% van alle gevallen op versleten koolborstels. Ook kan het zijn de motor overbelast en oververhit is geraakt, een defect aan de aandrijfmotor of een kortsluiting is ontstaan in de tachogenerator of motor.

De WitgoedReparatieCentrale komt de AEG C9 storing regelmatig tegen, ook bij nieuwere AEG wasmachines. Onze wasmachine servicemonteurs zijn zeer ervaren en kunnen deze storing altijd tegen een laag tarief repareren.

Vul uw gegevens in en plaats uw reparatie verzoek

Vul onderstaand formulier in. De partner(s) van Witgoed Reparatie Centrale
hebben deze gegevens nodig om contact met u te kunnen opnemen.

Zelf probleem oplossen AEG C9 wasmachine storing

De WitgoedReparatieCentrale komt de AEG C9 storing regelmatig tegen, ook bij nieuwere AEG wasmachines. Onze wasmachine monteurs zijn zeer ervaren en kunnen deze storing altijd tegen een laag tarief repareren.

Tip van de monteur: AEG C9 storing zelf verhelpen

  • Een C9 foutmelding kan duiden op oververhitting van de motor. Controleer daarom eerst of er geen sprake is van overbelasting van de motor. De wasmachine kan namelijk overbeladen zijn.
  • Zorg dat de aandrijf motor van uw wasmachine kan afkoelen. Schakel uw wasmachine doorvoor voor 30 minuten uit.
  • Controleer de staat van de koolborstels. In de meeste gevallen bij deze storing zijn de koolborstels toe aan vervangen.
  • Laat (indien nodig) de koolborstels van uw AEG wasmachine vervangen.
  • Draai na het vervangen een aantal keer een lege was en druk daarna op AEG wasmachine resetten.

Is de C9 storing nog steeds niet verholpen?

In de meeste gevallen zou na het toepassen van bovenstaande stappen het wasmachine probleem verholpen moeten zijn. Is uw wasmachine nog steeds kapot? Of treedt het defect later weer op? Weet dan dat deze foutmelding hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van een andere storing in uw wasmachine. Onze wasmachine reparatiedienst kan de oorzaak van de storing snel uitlezen, achterhalen en voor u repareren.

Maak alsnog een reparatie verzoek