AEG wasmachine E20 foutmelding2017-10-27T17:48:36+00:00

AEG wasmachine storing E20 oplossen?

Vragen, tips of een reparatie verzoek? Wij helpen u graag!

Een E20 errorcode duidt op problemen met het water afpompen.  

Uitgebreide betekenis van de AEG E20 foutcode

Het display van uw wasmachine toont de foutcode E20. Dit betekent dat het water niet goed wordt afgevoerd. Dit is vaak het gevolg van een verstopping of een defect wasmachine onderdeel. Het is mogelijk dat u dit probleem zelf kunt oplossen.

De WitgoedReparatieCentrale komt de AEG E20 storing regelmatig tegen, ook bij nieuwere AEG wasmachines. Onze wasmachine servicemonteurs zijn zeer ervaren en kunnen deze storing altijd tegen een laag tarief repareren.

Vul uw gegevens in en plaats uw reparatie verzoek

Vul onderstaand formulier in. De partner(s) van Witgoed Reparatie Centrale
hebben deze gegevens nodig om contact met u te kunnen opnemen.

AEG E20 storing zelf verhelpen

  • Kijk of het filter van uw wasmachine niet verstopt zit met kalk, haar, pluizen, stof, vetluis of andere vuilresten. Laat hiervoor eerst uw wasmachine leeglopen. Open het klepje aan de voorzijde van uw wasmachine. Pak een pan en een handdoek. Trek de afvoerslang uit het klepje en laat de wasmachine langzaam leeglopen in de pan. Draai hierna rustig de dop van het wasmachinefilter. Controleer nu uw filter op vuil, knopen, bh-beugels, etc.
  • Controleer de afvoerbuis op vuil en verstopping.
  • Controleer of de afvoerslang niet meer dan maximaal 20 cm diep in de afvoer hangt. De afvoerhoogte mag vanaf de vloer minimaal 30 cm en maximaal 80 cm zijn.
  • Controleer alle overige (afvoer)slangen, buizen en de afvoerpomp op blokkades en verstoppingen.

Is de E20 storing nog steeds niet verholpen?

In de meeste gevallen zou na het toepassen van bovenstaande stappen het wasmachine probleem verholpen moeten zijn. Is uw wasmachine nog steeds kapot? Of treedt het defect later weer op? Weet dan dat deze foutmelding hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van een andere storing in uw wasmachine. Dit kan ook het gevolg zijn van een:

  • defecte pomp
  • defecte drukschakelaar
  • defecte druksensor
  • ander defect onderdeel

Onze wasmachine reparatiedienst kan de oorzaak van de storing snel uitlezen en achterhalen. Ook kunnen onze monteurs dit snel voor u repareren en de onderdelen waar nodig voor u vervangen.

Maak alsnog een reparatie verzoek