AEG wasmachine storing C12017-10-27T17:39:09+00:00

AEG wasmachine storing C1 oplossen?

Vragen, tips of een reparatie verzoek? Wij helpen u graag!

Een C1 errorcode kan duiden op geblokkeerde of deels geblokkeerde watertoevoer.

Uitgebreide betekenis van de AEG C1 foutcode

Een foutcode C1 in uw display geeft aan dat uw wasmachine geen of onvoldoende water krijgt. Het kan zijn dat er ergens een blokkade van de watertoevoer is. Ook kan het zijn dat uw wasmachine ergens een lekkage vertoont waardoor er te weinig water in de wasmachine zit of blijft.

De WitgoedReparatieCentrale komt de AEG C1 storing regelmatig tegen, ook bij nieuwere AEG wasmachines. Onze wasmachine servicemonteurs zijn zeer ervaren en kunnen deze storing altijd tegen een laag tarief repareren.

Vul uw gegevens in en plaats uw reparatie verzoek

Vul onderstaand formulier in. De partner(s) van Witgoed Reparatie Centrale
hebben deze gegevens nodig om contact met u te kunnen opnemen.

AEG C1 storing zelf verhelpen

  • Een melding van de C1 foutcode duidt doorgaans op een geblokkeerde watertoevoer en/of te weinig water in de wasmachine tijdens het wasprogramma.
  • Controleer bij de toevoerslang of de wasmachinekraan volledig open staat. Voor voldoende watertoevoer dient u een emmer van 10 liter water binnen 1 minuut te kunnen vullen.
  • Levert de kraan voldoende waterdruk, controleer dan of afvoerslang niet te diep in de afvoer zit. Een afvoerslang mag maximaal 10 cm in de afvoer hangen en de afvoerhoogte mag vanaf de vloer minimaal 30 cm en maximaal 80 cm hoog zijn.
  • Kijk ook of er geen lekkage is bij de wasmachinekraan of de slang naar de wasmachine toe.

Is de C1 storing nog steeds niet verholpen?

In de meeste gevallen zou na het toepassen van bovenstaande stappen het wasmachine probleem verholpen moeten zijn. Is uw wasmachine nog steeds kapot? Of treedt het defect later weer op? Weet dan dat deze foutmelding hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van een andere storing in uw wasmachine. Onze wasmachine reparatiedienst kan de oorzaak van de storing snel uitlezen, achterhalen en voor u repareren.

Maak alsnog een reparatie verzoek